Jäähallit sulkeutuvat Turussa

Turun kaupunki kertoi tänään uusista rajoituksista. Kaupungin jäähallit sekä sisäliikuntapaikat menevät kiinni keskiviikosta 16. joulukuuta alkaen, sillä koronatilanne on pahentunut alueella entisestään. Jäähallit aukeavat alle 20-vuotiaille osalta näillä näkymin maanantaina 28. joulukuuta.

Turussa toteutetaan seuraavat suositukset ja rajoitukset ajalla 16.–27.12.2020:

 1. Kaikki kunnalliset sisäliikuntatilat suljetaan ja varatut vuorot perutaan. Aikuisten huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailutoimintaa on edelleen mahdollista toteuttaa sisäliikuntatiloissa arkisin klo 15–21, sekä viikonloppuisin jo sovittujen otteluiden ja kilpailujen osalta. Huippu-urheilutoiminnaksi luetaan aikuisten maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta sekä kansainväliselle huipulle tähtäävä yksilölajien ammattimainen harjoittelu- ja kilpailutoiminta. 
 2. Kunnallisten ulkoliikuntapaikkojen alle 20-vuotiaiden vuoroja ja huippu-urheilutoiminnan vuoroja ei peruta. Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna myös omaehtoiseen liikkumiseen. Harjoittelu alle 20-vuotiaiden toimintaan varatuilla vuoroilla tulee toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia. Tämä tarkoittaa mm. peliharjoittelussa lähikontaktityyppisestä harjoittelusta pidättäytymistä.
 3. Parkin tekojää ja Kupittaan luistelumato ovat toistaiseksi avoinna. Liikuntapalvelut valvoo Parkin tekojään henkilömäärää sekä tarvittaessa rajoittaa sisäänpääsyä kentän ruuhkautuessa. Ruuhkien helpottamiseksi Parkin kentällä on otettu käyttöön toinen sisäänkäynti liikuntarannekkeen käyttäjille. Luistimet vaihdetaan ulkopenkeillä. Kentän sisätiloissa ovat käytössä vain wc-tilat ja vuokraamopalvelut. Maskin käyttöä edellytetään sisätiloissa kaikille yli 15-vuotiaille. 

Turussa toteutetaan seuraavat suositukset ja rajoitukset ajalla 28.12.2020–10.1.2021:

Yli 20-vuotiaiden toiminta

 1. Kunnallisten sisä- ja ulkoliikuntatilojen yli 20-vuotiaiden toimintaan varatut vuorot perutaan, pois lukien huippu-urheilutoiminta: maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta sekä kansainväliselle huipulle tähtäävä yksilölajien ammattimainen harjoittelu- ja kilpailutoiminta. 
 2. Kunnallisten sisä- ja ulkoliikuntatilojen liikuntavuorot, joissa on alle ja yli 20-vuotiaita harrastamassa liikuntaa yhtä aikaa perutaan. 
 3. Kunnalliset uimahallit ja kuntosalit suljetaan yleisöltä, poikkeuksena alle 20-vuotiaiden seuratoiminta, sekä kansainväliselle huipulle tähtäävä ammattimainen harjoittelu.
 4. Kunnallisten liikuntapalvelujen ohjattua harrastetoimintaa ei järjestetä. 
 5. Kunnallisten jäähallien yleisöluisteluvuoroja ei järjestetä. 

Alle 20-vuotiaiden toiminta

 1. Kunnallisten sisä- ja ulkoliikuntatilojen alle 20-vuotiaiden toimintaan varattuja vuoroja ei peruta. 
 2. Kunnallisissa sisä- ja ulkoliikuntatiloissa toteutettava alle 20-vuotiaiden ottelu- ja kilpailutoiminta tulee keskeyttää. Yleisölle tarkoitetuista esityksistä ja näytöksistä tulee pidättäytyä. 
 3. Harjoittelu alle 20-vuotiaiden toimintaan varatuilla vuoroilla tulee toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia. Tämä tarkoittaa mm. peliharjoittelussa, voimistelussa ja kamppailulajiharjoittelussa lähikontaktityyppisestä harjoittelusta pidättäytymistä. 
 4. Kunnallisten jäähallien yleisöluisteluvuoroja ei järjestetä. 

Kunnallisilla liikuntapaikoilla on edelleen aiemmin tiedotetut voimassa olevat linjaukset ja määräykset mm. yli 15-vuotiaiden maskin käytön, turvaetäisyyksien noudattamisen ja käsihygienian osalta. Lisäksi kouluikäisille alle 15-vuotiaille suositellaan maskin käyttöä. 


Vaikutukset Kiekko-67 toimintaan

U13 ei harjoituksia / pelejä ajalla 16.-27.12.2020
U19 ei harjoituksia / pelejä ajalla 16.-27.12.2020

Edustus ja Oldtimers tauko jatkuu 11.1.2021 asti

Suositellaan varusteiden noutoa jäähallista ennen 16.12. alkavan taukoa.