Koronavirus lopettaa sarjatoiminnan, harjoittelu voi jatkua toistaiseksi

Koronavirus lopettaa Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kauden

Jääkiekkoliiton hallitus on päättänyt, että kaikkien Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen sarjatoiminta päättyy tältä kaudelta.
Päätös astuu voimaan välittömästi.

Tämä tarkoittaa, että jäljellä olevat pelit perutaan kaikilla sarjatasoilla.
Päätöksen vaikutuksista kauden 2019-20 sijoituksiin ja kauden 2020-21 sarjapaikkoihin tiedotetaan kootusti kevään aikana.


Ohjeet seura- ja joukkuetoimintaan 

Yleisohje on, että viranomaisten ohjeita tulee seurata tarkasti ja noudattaa niin halleilla kuin niiden ulkopuolella.

Jääkiekkoliitto ei kuitenkaan näe estettä harjoittelulle niin kauan kuin esim. koulut pidetään auki. Tämä tarkoittaa, että seurat voivat päättää harrastustoiminnan jatkamisesta oman harkintansa mukaan, ellei viranomaisilta tule muita ohjeita.

Pyydämme joukkueita huomioimaan, että valitsevassa tilanteessa päätös antaa alaikäisen lapsen jatkaa harrastamista kuuluu huoltajille ja lapselle itselleen, eikä lasta tule rangaista mahdollisista poissaoloista.

Mikäli jääharjoittelua jatketaan, suosittelemme joukkueita kiinnittämään korostetusti huomiota ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, erityisesti hyvään käsihygieniaan ja kaikkiin muihin toimiin, joilla mahdollisia pisara- ja kosketustartuntoja voidaan estää.

Joukkueiden kannattaa joka tapauksessa harkita pelaajilleen ohjeistusta omatoimisesti toteutettavaan oheisharjoitteluun tulevien viikkojen ajalle.

Edellisten lisäksi Jääkiekkoliitto suosittaa harkitsemaan vakavasti ulkomaan turnausmatkojen perumista ja kotimaan turnaustapahtumien järjestämistä.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita ja tiedotteita voi seurata täällä.


Kiekko-67 juniorikiekko ry:n osalta harjoittelua voidaan toistaiseksi jatkaa edellä mainitun ohjeistuksen mukaisesti.

Tilannetta seurataan päivittäin ja mahdollisista muutoksista ilmoitetaan.

Kiekko-67 juniorikiekko ry